Omgeving

Ameland vakantie informatie

ameland-sier

Veerboot naar ameland

Het waddeneiland bij uitstek! Ameland biedt voor ieder wat wils. Een heerlijke rustige vakantie met de kinderen of juist een actieve vakantie met z’n tweeën? Ameland heeft het allemaa

Het vakantiegevoel begint eigenlijk al op de veerboot naar Ameland. Vanaf Holwerd duurt de overtocht ongeveer drie kwartier, waarna u aankomt in het dorp Nes. Wilt u meer weten over de vertrektijden van de veerboot? Kijk u dan op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

Zon, zee en strand

Ameland heeft één van de mooiste stranden van het Nederlandse kustgebied. De Amelander stranden zijn breed en bieden zo voldoende ruimte om heerlijk uit te waaien, te vliegeren, zandkastelen te bouwen of gewoon lekker te zonnen. Ter hoogte van de dorpen zijn de stranden ‘s zomers bewaakt, zodat u en uw kinderen veilig kunnen zwemmen.
Ameland kent vier strandpaviljoens waar u een hapje kunt eten of een verfrissend drankje kunt halen. De strandpaviloens in de buurt van vakantiehuis aurora zijn: Sjoerd en Het strandhuys. Deze zijn zeer geschikt voor een leuke dag met de kinderen.

Graag wijzen wij u in het bijzonder op het strandpaviljoen in Hollum: The Sunset. Dit paviljoen is al regelmatig in de prijzen gevallen en onderscheid zich van de andere paviljoens door haar gastvrijheid en schitterende inrichting. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

sunset op ameland, huis huren amelandEten & drinken

Ameland kent tal van leuke eet- en drinkgelegenheden. Iedere keuken is op het eiland wel vertegenwoordigd. Daarnaast wordt er in een groot aantal keukens ook gewerkt met lokale producten.
Naast het al eerder genoemde strandpaviljoen The Sunset willen wij u graag in het bijzonder wijzen op een tweetal restaurants in Nes: Dinercafé Rixt en Grandcafé Van Heeckeren.
Dinercafé Rixt heeft een variërende kaart met o.a. Mexicaans getinte gerechten.
De kaart van grandcafé Van Heeckeren is meer oosters georiënteerd. Een bijzonder aanbeveling verdient het restaurant Het witte paard. Het Witte Paard is gevestigd in het centrum van het gezellige dorpje Nes en is omgeven door oude bomen. Het interieur heeft de oude sfeer uit vroeger eeuwen bewaard in de dikke balken en antieke uitstraling. Verder is Zee van Tijd een mooie aanwinst in het dorp NES

Musea en bezienswaardigheden

Op Ameland zijn verschillende musea en bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn voor een bezoekje. Misschien wel de mooiste daarvan is de vuurtoren, nabij het strand van Hollum. Na het beklimmen van de 236 treden heeft u een prachtig uitzicht over het gehele eiland.
Verder is er o.a. een reddingsmuseum, natuurcentrum, juttersmuseum en cultuur-historisch museum. Voor meer informatie over de diverse musea en overige bezienswaardigheden verwijzen wij u door naar de website van Stichting Amelander Musea.

Fietsen en wandelen

 

fietsen

fietsen op ameland

Ameland wordt ook wel ‘hèt fietseiland’ genoemd en dit is niet voor niets. Het eiland beschikt over kilometers aan fietspaden door afwisselend landschap. Wil je het hele eiland in volle glorie ervaren? Dan is het zeker aan te raden om een fiets te huren bij één van de fietsverhuurders.
Uiteraard zijn er ook genoeg faciliteiten voor de wandelaars. Verspreid over het eiland zijn een groot aantal wandelroutes voor u uitgestippeld langs de mooiste plekjes van het eiland

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Ameland? Op onze link pagina hebben we een groot aantal interessante links opgenomen.

 

Like us on Facebook: